Iklan Mangga

Iklan Nuffnang

Rabu, 29 Disember 2010

E-Penyata Gaji Kakitangan Awam (klik sini je)

Kalau nak dapatkan penyata gaji, sila lawati laman web kat bawah ni. Jangan lupa daftar dulu bagi pengguna baru.

http://www.anm.gov.my/public_html/bm/default/epenyata.php

Pesanan penaja;
Berjimat cermatlah kalau berbelanja tau. Ukur baju di badan sendiri.. Peringatan buat kita bersama.

93 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

penyata gaji julai 2011

Tanpa Nama berkata...

penyata gaji

Tanpa Nama berkata...

penyata gaji bln julai bila mahu kuar

Tanpa Nama berkata...

asal x boleh nak buka penyata gaji ni....ingat g senang dah on line ni g susah nampaknye

Tanpa Nama berkata...

awat tak leh tgk penyata gaji bln julai ni

Tanpa Nama berkata...

tak dapek nak buka pung...huhu

Tanpa Nama berkata...

ada something krjaan nk susuk nie..

Tanpa Nama berkata...

napa tak leh buka ni????

Tanpa Nama berkata...

kata sehari sebelum gaji leh semak... tapi...ontahlah.

Tanpa Nama berkata...

dgr kata gaji naik 500 tp cola d tarik balik..mybe penyata gaji x leh buka pasal tu kot.

Tanpa Nama berkata...

awat arini pun penyata gaji masih x leh nak access..last week pun sama....

Tanpa Nama berkata...

kerajaan selalu je bagi servis lambat.. skunk nak bagi penyata online pun lambat

Tanpa Nama berkata...

awat xleh nk tgk penyata gj ni..
dh la mmg sblm ni xpenah tgk pun slip gaji on line ni..

Tanpa Nama berkata...

awatlah jadi gini ni!!! wat apa ada service on line tapi hampeh mcm ni??? menyusahkan orang tul!

Tanpa Nama berkata...

ni kes kene godam ker????? takleh tgk gaji..

Tanpa Nama berkata...

nak jimat kertas konon.. tp membazirkan mase org...

Tanpa Nama berkata...

ya tul tu bazir masa asyik2 x leh jun pun x leh juga print apa lagi julai bt org susah ke senang ni? tension!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

la...letih a ngan nak cari penyata gaji ni....x leh nak buka....bengiong...nak canggih tapi hampeh....

Tanpa Nama berkata...

tercabut kuku2 cr cam nie,,,payslip x leh akses,,on9 la sngt kan,,,,,teribble

Tanpa Nama berkata...

Orang nak practise high technology, kita pun nak. Dah elok slip gaji in hard copy form, nak disoft copy-kan pulak. Now what? Mana slip gajinya?

Accessnya pun, is no where to be found. Kalau orang kata perkhidmatan kerajaan ni "sucks", marah.

Tanpa Nama berkata...

No wonder there is a saying yang mengatakan bahawa: THOSE WHO ARE IN THE GOVERNMENT SERVICE ARE THOSE WHO CAN'T MAKE IT IN THE PRIVATE SECTOR... Renung-renungkanlah....

Tanpa Nama berkata...

adoii.. masih x bleh buka ... pasai pe la ni..

Tanpa Nama berkata...

memang menyusahkan orang pun...

Tanpa Nama berkata...

anm yang buat laman ni... nak bukak tak dapat... patut bagi lah sebab kenapa... ni tada.. kalau bank camni, bankrup la...

Tanpa Nama berkata...

anm blum mahir lg buat benda ni...baik jangan buat.. kalau sejam tak pa la.. ni sehari....

Tanpa Nama berkata...

ye la patut la aku bukak asyik x boleh jer
hingat komputer aku problem ker... abis ada sesaper yang tau apa sebabnya..huhu

Tanpa Nama berkata...

x kisah la asl gajinyer masuk hehe...gov x bg kakitangan awam buat pinjaman ka apa apa kot..

Tanpa Nama berkata...

KALAU ADA MASALAH DENGAN LAWAN WEB TU ANM PATUTLAH BUAT PENGUMUMAN....JANGAN SENYAP AJE...KALAU TAK BAGITAHU.AJE..SEDANG UPGRADE KE...
MACAM INTERNET BANKING TU...

Tanpa Nama berkata...

hampehhh betul la, sampai la ni tak boleh akses laman ni..lombab botul....

Tanpa Nama berkata...

haiz lum dpt bka lagi.. aiya

Tanpa Nama berkata...

nk tgk gj cmne nie... nk bukak pn xleh.. ssh lh cmni... cbe cerita knp...

Tanpa Nama berkata...

Dapat dah buka gaji online..ye ye hahahah :P

Tanpa Nama berkata...

awat susah sangat nak tengok slip gaji buat macam dulu pun senang

Tanpa Nama berkata...

apa punya bodoh la sistem kerajaan bijan nih...
nk tgk slip gaji pn x blh ni...dh la gaji aku short bln ni sbb apa pn xtaw...jd mcm ni pulak...canggih la sgt...

Tanpa Nama berkata...

haih..xleh buka ni...

Tanpa Nama berkata...

dis people should announced 1 week b4 payday if got prblm. until 2day thr is no respond frm any anm staffs...wat a terrible website!!! if da payslip on9 got struck by da hackers, pls do action immediately!!! dont be a silent killer 2 al government servant!

Tanpa Nama berkata...

hari - hari bukak website cari penyata gaji............ boringlah............. teknologi tinggi konon...... hampah pun tak de........ bagi orang tensen sajo.......... kerajaan canggih konon....... boleh belah lah....

Tanpa Nama berkata...

saya rasa sebab tak boleh buke sebab baru2 ni kan ade website goverment yang kena hack ..

bawak bersabar ye semua ...

saya pun angin jugak berkali2 buke tapi tak boleh .. sabar-sabar ...

Tanpa Nama berkata...

Cit, aku dari semalam cuba, tk dpt nk bukak, dh le ada urusan penting nk pakai slip gaji, agaknya kerajaan nk tukar pakai 'BIOMETRIK' plk kot, hahaha....

Tanpa Nama berkata...

acap doh buke, manenya,susah menyusahkan betolla anm ni

Tanpa Nama berkata...

uit...masih x leh buka lg nie...apa citer nie...

Tanpa Nama berkata...

aku da letih laa asyik dok try nk bukak anm nie....saket ati laa plak aku...mcm nie ke kate canggih??senang2 aje kene hack....

Tanpa Nama berkata...

sampai la ni xleh nak ekses.. apo kono ni..

Tanpa Nama berkata...

knp x leh buka lg nie... emm hampeh tol ar

Tanpa Nama berkata...

teman pun sama...
anm ..... ngapa la menyeksa kitaorg ni...
uhuk...uhuk...uhuk...

Tanpa Nama berkata...

nape xleh buka ni... dah 2 ari...

Tanpa Nama berkata...

perkhidmatan online teramat lembab giler susah mau ekses penyata gaji yang ciput nak macam macam tapi kerja lembab macam siput hampeh.....

Tanpa Nama berkata...

hadoi.. siksa betoi le, dh la aku nk buat loan kena pakai slip gaji trbaru yg ada anjakan tu.. ntah bila nk dpt, hampeh betol ANM ni..

Tanpa Nama berkata...

APE SISTEM YG X JAM...MANE ADE WEIIII

Tanpa Nama berkata...

Teruk lah Sistem e'penayata gagi Akuntan Negara
Gaji Bulan Julai masih tak bole accces

Tanpa Nama berkata...

Baru nak buka taklih weh

Tanpa Nama berkata...

aduhai..kononnya nak canggih, nak jimat kertas..ni bila nak dpt pslip...susah betul.asyk2 ubahsuai..menyusahkan orang aje

Tanpa Nama berkata...

Ni lah orang kita...cakap macam tak dapat gaji...harus berterima kasih dulu pada anm kerana mengurus dengan cekap gaji masuk on-time...tahniah anm...semua tu pengkritik pengecut tak nak bagi nama lagi...Nama Saya Mohamad Nurizman Bin Abdullah...apa-apa pun harapan supaya anm dapat memperbaiki & meningkatkan lagi keupayaan sistem e-penyata gaji ni untuk lebih memudahkan pengguna...

Tanpa Nama berkata...

tu pd awak mungkin dia org nk guna bt pinjaman agak nya sbb tu nk slip gaji bkn semua org pengkritik ...nk raya mcm2 org nk guna duit jd slip gaji mmg di perlu kn....sy jawatan pn setakat rendah awam je...jd gaji ada utk guna harian je...slip gaji mmg perlu.....?

Tanpa Nama berkata...

ok la tu...sistem buatan manusia...mesti ada kelemahan. Nak sama sesempurna siatem ciptaan Illahi...susahlah sikit. Kalau masa boleh akses kita gembira...apa salahnya masa tak boleh akses ni kita bersabar...

Tanpa Nama berkata...

Bawa bersaborr... yg penting gaji dh masuk...
Kalau x de hal dgn slip tu, tak payahle nak print. lain kali je lah cetak. Jgn saja buat tension ... rugi...

Tanpa Nama berkata...

Dh brapa hari cube tapi gagal lagi, mcm pelik jerkan tibe2 bln julai xleh print.harap2 jgn sesuatu yg x baik nk blaku, almaklum le skrg ni macam2 hal. bwk le bsabo ye kwn-kwnku ada Rhmatnye......

Tanpa Nama berkata...

selaku badan kerajaan..anm kena prihatin masalah pengguna. atau sekurang kurangnya maklumkan perkara yang sbenar.gaji adalah hak pekerja.penyata gaji wajib dikeluarkan atau ada muslihat disebaliknya(nak potong gaji kakitangan awam kee..?)

Tanpa Nama berkata...

Kesian kat kak kerani sk paya redan, dah jenuh cuba nak kumpul slip gaji tp tak dpt22..

Tanpa Nama berkata...

hmmm...klu org awam punye masalah bukan main cepat lagi d selesei kan....

Tanpa Nama berkata...

hahahahah....rileks bro.....semua nak buat loan atau buat overlaps ke hahahaha....___sie sam jie

Mr.Paktam berkata...

sabar...sabar,laman ada masaalah tu,sebelum ni semakkan ok je,mungkin ada masaalah dengan sistem tu..senang-senang semak sini yeGAJI

Tanpa Nama berkata...

jari jari aku sudah jadi tak sama panjang asyik dok tekan keyboard tapi hampeh pay slip masih tak boleh di lihat apa lagi nak pegang macam mana yg dikatakan canggih lagi lembab ada le pay slip tu satu dokumen peribadi yg dianggap penting gaji kurang tapi tak tau apa sebab berpunca tak dapek lihat slip lepas ok tapi bulan ni aduhhhh...ada agenda tertentu kot........

Tanpa Nama berkata...

dah boleh dapat dah payslip julai..

Tanpa Nama berkata...

cuba try kat web add ni...
http://www.anm.gov.my/main.php

Tanpa Nama berkata...

try yang ni pun boleh gak..

http://epenyatagaji-laporan.anm.gov.my/Layouts/Login/Login.aspx

Tanpa Nama berkata...

apa raaa kata ndak canggih kununnn tpi hmpeh !! buat buang karan jer dh ler skrg bil letrik ndh mencanak naik!! tkanan drh pong dh naik niii...heeeeeeeee

sue berkata...

susahlah macam ni, nak buka x boleh, saya nak guna slip gaji ni ada hal kat bank. geramnya....

Tanpa Nama berkata...

betul tu sue...sya pn nk print slip gaji gak ni nk gi bank. awat xleh nk buka...??????

Tanpa Nama berkata...

tapi saya boleh buka..guna la url kt atas tu..bleh dapat..saya pun dah beberapa kali cuba nak print payslip,akhirnya dapat gak..sbb ada hal kt bank gak..

Tanpa Nama berkata...

betul2 menyusahkan ooo susah btul nk buka..dh 2 ari ni nak ambil slip gji tpi tk dpt2 buka kin panas oo

Tanpa Nama berkata...

sapa antara anda berminat ingin buat pinjaman peribadi..leh pm sy email rce_yayasa@yahoo.com call. 0122662239

Tanpa Nama berkata...

email rce_yayasan@yahoo.com / perunding_rce_yayasan/ rce.marketing@yahoo.com
sekian terima kasih

Tanpa Nama berkata...

buang karan aku je bukak e-penyata ni, apsal lah susah sangat, nak kata gaji beribu riban tk logik gak nk kata berat padahal gaji ciput je..

Tanpa Nama berkata...

hampeh botul ,susah botul nk akses slipo gaji..nk buek loan bank ....baik buek cam dulu..bagi jo slip gaji...

Tanpa Nama berkata...

ha

Tanpa Nama berkata...

apasal tiada penyata gaji Desimber, xmasuk lgke...kata dpt awal 19 Dis.Chek punya chek habok xada..apa dah keno ni...kata rakyat didahulukan..

Tanpa Nama berkata...

apasal x dpt penyata ni... sekolah bukak, daftar anak, nak isi borang perlu penyata gaji, apa nak buat ya... takkan nak bagi penyata bulan Jan 2011(itu yg t,awal n t'akhir i print)

Tanpa Nama berkata...

mana nyer penyata gaji!!!! pening palo laa!! baik buwi hok kertas mcm dulu.. pakai online ni wat serabuk peruk jah..

Tanpa Nama berkata...

nak buat cam ner...kerajaan umno la katakan hehe klu tuka len kerajaan lg best

Tanpa Nama berkata...

larang pun tak suruh pun tak jugak... nk tukaq len kerajaan, itu hak peribadi suka hati hang la...aku pun rasa gitu jugak he,he,he....

Tanpa Nama berkata...

takpe la..online pun online la..janji tiap tiap bulan gaji masuk :-)

Tanpa Nama berkata...

janganlah suka komplen. biasala,ciptaan manusia tak sesempurna ciptaan Allah...

Tanpa Nama berkata...

bila kerajaan silap sikit2 nak tukar kerajaan tetapi tak pernah berterima kasih dgn apa yang kerajaan dah beri..jgn sampai suatu masa nanti bangsa melayu merempat di bumi sendiri..munkin masa itu kita dah mati tapi bagaimana anak cucu kita..fikir2kan lah sendiri dan buka mata hati jgn ikut emosi..bila melayu nak bersatu?sebsb slip gaji sampai nak tukar kerajaan..pelik2..

Tanpa Nama berkata...

Knape pg ni sy nak tgk penyata gaji x bleh nak buka.......

Tanpa Nama berkata...

Sya dari hari jumaat nak buka penyata gaji pun x boleh buka. Knape ye

Tanpa Nama berkata...

bodoh...bodoh....... n sempitnye pikiran org yg nak tukak k'jaan semata2 xdpt bukak penyata gaji online ni. ibarat 'disebabkn nyamok sekok bakar rumah pulak bukan lagi bakar kelambu' hu...hu...hu...merempat pas tu.

IKRIMAH berkata...

HA HA --KERAJAAN NI KITA SEMUA DAN BUKAN MILIK SESIAPA .ANDA SEMUA LA .ORANG YANG PEGANG PEMERINTAHAN BOLE TURUN NAIK LA YANG PENTING SESIAPA YANG MEMEGANG AMANAH MESTI TELUS DAN ADA IMAN BUKAN MANUSIA YANG KORUP .HIDUP KITA SENGSARA KERANA MANUSIA MENGKHIANATI AMANAH

MENTERI SIAL berkata...

Itulah bagi kroni buat "SISTEM GAJI" macam SIOL ajer. Sistem lain pengguna berjuta dan berbillion tak ada masalah. Inikan baru 1.4 juta dah bermasalah tapi bayar sampai berjuta Sistem Gaji macam SIOL .

Tanpa Nama berkata...

melantung punya jabatan...slip gaji pun susah nak tgk...

Tanpa Nama berkata...

mmg menyakitkan hati nak tgk slip gaji....sabor jela...kita ni tgh nak pakai duit...nak belanja raya...

Tanpa Nama berkata...

ganer ni xleh2 nak bkak??? 365 ari dh try

Tanpa Nama berkata...

CAM DLU KN OK, CNGGIH SGT LA KNON...........HMPEHHHHHHHHHHHH

Catat Ulasan