Iklan Mangga

Iklan Nuffnang

Ahad, 5 September 2010

19 Ramadhan: Ketam Masak Lemak

bahan2
2 ekor ketam (1/2 kg)
1 cawan santan pekat
1 cawan air
1 btg serai*
1 sudu teh lada hitam*
5 tangkai cili kering yang telah direndam*
1 ulas bwg putih*
1 labu bwg besar (sederhana)*
1 inci halia*
1 inci lengkuas*
1/2 sudu ten kunyit serbuk
garam
perasa

cara
kisar bahan*. bersihkan ketam. sepit ketam tu ketuk biar pecah sikit, nanti senang nak mkn.
toskan. masukkah ketam dalam periuk. diikuti santan, air, bahan kisar, kunyit, garam dan perasa. masak sampai ktam masak lah.. he..he.. tak tau nak buat ayat camner. maklumlah cikgu matematiklah katakan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan